glam stílus

Tippek a tökéletes glam hatásért

Mutatós, luxus hatást keltő, érzéki – a glam stílusirányzat roppant elnéző tud lenni, legyen szó csillogó vagy fémes felületekről, plüss vagy egyéb luxus textilekről, a fényűző megjelenést többféle módon is elérhetjük. Talán pont ezért olyan könnyű elveszni ebben a stílusirányzatban, így adunk pár tippet, hogy útmutatóul szolgáljon mindenkinek, aki a glam hatás megteremtése érdekében bújja a különböző magazinokat és az internetet.

glam stílus

Hordoz némi közös jegyet a minimalizmussal, hiszen itt is a kevés berendezési tárgy, és a tágas hatás elérése a cél, azonban az itt megjelenő motívumok és kiegészítők nem épp szégyenlősök, ha arra kerül a sor, hogy csillogással töltsék meg a nagy teret.

A három alapszabály a következő:

 1. Fürödj a luxus fényében
  glam stílus csillár
  Talán az egyik legnagyobb hiba, ha nem adunk elég lehetőséget a csillogó felületeknek, hogy megmutassák teljes pompájukat, így a megvilágításra nagy hangsúlyt illik fektetni. Emellett a világítás nem csak praktikus, de roppant esztétikus is tud lenni, főleg, ha sikerül megtalálnunk az otthonunkba leginkább illő fényforrást.
  Amivel biztos nem ronthatjuk el, az egy impozáns csillár a dohányzóasztal fölött, mely hamar a figyelem középpontjába kerülhet, mikor bevezetjük vendégeinket a tágas nappaliba, arról nem is beszélve, hogy kárpitos bútorainkba süllyedve rivaldafényben úszhat minden ott társalgó.
 2. Válogass plüss textilek közül
  glam stílus kárpitos bútor
  A glam stílusirányzat nem csak a szemünket kell, hogy kényeztesse, megfoghatónak, bőrünkön is érezhetőnek kell lennie, mint mikor egy kárpitos fotelt simogatva merülünk el gondolatainkban.
  Ezt úgy tudjuk elérni, hogy különböző textúrákat csempészünk otthonunkba, mely látványra és érzetre is élesen elhatárolható minden mástól. Ez persze nem azt jelenti, hogy tele kell zsúfolnunk a szobát, szorítkozzunk továbbra is minimális berendezési tárgyra, viszont bátran variáljunk a textúrákat illetően.
 3. Törekedj minimalista színkombinációkra
  glam stílus világosglam stílus sötétHagyd, hogy az anyagok játéka és a rendhagyó kárpitos fotelek, bútorok megjelenése beszéljen, ne hagyd, hogy akár csak egy másodperce is elterelje a figyelmet egy erős szín. Válassz egyszerű, neutrális vagy akár monokróm színkombinációkat.
  Valamennyi mozgástér itt is marad, ugyanis ha könnyed és légies atmoszférát szeretnénk megteremteni, használhatjuk a világos árnyalatokat, mint a homokbarna, fehér és arany, de ha a sejtelmes légkör megteremtése vonz, akkor keressünk inkább sötétebb színeket, mint a sötétszürke, a padlizsánlila, és az ezüst.

Ha már minden adott a glam stílus megteremtéséhez, de a kárpitos bútorok még kilógnak a sorból, az újrakárpitozás egyszerű és gyors megoldás lehet minden ilyen probléma kiküszöbölésére.

Posted in blog.