Vintage bútorok felújítása

Vintage bútorok felújítása – amikor a múlt találkozik a jelen divatirányzatával

Padláson foszló fotelok? Egykoron kényelmes és most már egyedi darabnak számító kanapék? Éleszd fel gyermekkorod szép emlékeit, amiben a kárpitos szakma segítségedre lesz. Cégünk azon kevesek egyike, akik őrzik a kárpitos fortélyokat, hogy a régi bútorok életét meghosszabbítsuk akár több évtizeddel.

Egy régi bútor felújítása okos stratégia a minőségi bútorok alacsonyabb áron való beszerzéséhez. Ha tehát előkeresed a „nagyi” régi bútorjait, amit egy kárpitos cég felújít, eredetiséget és különleges vonzerőt adsz otthonodnak.

Miben különbözik a korabeli bútorok felújítása, a használt bútorok vásárlásához képest?

Először is nem használt bútort keresel, hanem egy bizonyos korszakból származó darabot. Gyakorlatilag az igazi vintage kárpitos bútorok kategóriájába való besoroláshoz legalább 40 évesnek kell lenniük. Minden, ami 100 évnél régebbi, antik tárgynak minősül.

Miért élesszük újra régi bútorainkat?

Általában szubjektív oka van annak, hogy az emberek miért keresik fel egy kárpitos szolgáltatásait. Vannak, akik szentimentálisak és a régi dolgok nosztalgiát jelentenek számukra, míg mások gyűjtők és érdeklődést mutatnak a történelem korszakai iránt.

Bármelyik csoportba tartozol, ezek a kárpitos által felújított darabok, a múlt egy korszakának érzéseit, érzelmeit idézi fel, amely a nagyszülői ház boldog pillanataira emlékeztet.

Hogyan segítünk az emlékek felidézésében?

Ha olyan kárpitos darabbal keresel fel, amelynek kicsit sérült a kárpitja, akkor az általad kiválasztott szövettel lecseréljük. Ha viszont egy erősen elhasználódott bútorral érkezel, amiről már részben lemondtál, az komplexebb munkát igényel, de a végeredmény ugyanolyan precíz és szép lesz.

Ne feled, hogy a bútorok trendjei változnak, egyik évben a merész színek dominálnak, másik évben a túlméretezett tárgyak, addig az antik, kárpitos tárgyak soha nem mennek ki divatból.

Posted in blog.