kárpitos kanapé a nappaliban

Ötletek a kanapé kiemeléséhez

Ahhoz kérdés sem fér, hogy a kanapé könnyen hatalmába keríti az emberek figyelmét a nappaliban, így igen nagy jelentősége van, hogy milyen állapotban van, és milyen dizájnt választunk neki. Egy jól kiválasztott kárpitos szófa könnyen megteremti a harmóniát nappalinkban, azonban elég csak rossz színt választani neki, vagy a rossz méretben megrendelni, és máris képes megbontani otthonunk stílusát. Mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a kanapé kiválasztásával jelentősen meghatározzuk otthonunk atmoszféráját.

  • Válassz stílust

Ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek megvan a saját stílusa, így a kanapé kiválasztásához keresve sem találhatunk olyan útmutatást, ami mindenkire ráhúzható. Ha valaki a minimalista vonalat szeretné követni, válasszon letisztult, egyszerű kanapét, de a modern stílus kedvelői és a bohém lelkek is bátran válogathatnak a bútor webáruházak széles választékából.

kárpitos bútorok

 

  • Válassz kialakítást

A kanapé vásárlásakor azt a célt kell szem előtt tartanunk, hogy egy olyan, pihenésre is alkalmas, kényelmes sarkot alakítsunk ki, ami nem foszt meg minket a mozgás lehetőségétől nappalinkban. Ha például viszonylag kevés helyünk van, vásároljunk karfa nélküli kanapét, ami így nagyobb hasznos felülettel rendelkezik, de ha bőven van helyünk rá, akár egy bőr kárpitos kanapét is választhatunk karfákkal, kanapéval kiegészítve.

  • Mozdítsd el a kanapét

Szintén a rendelkezésre álló tértől függ az, mennyire van lehetőségünk elmozdítani a kanapét a fal mellől, de ha a hely hiánya nem korlátoz bennünket, feltétlenül próbáljuk ki. Könnyed, légies atmoszférát teremthetünk ezzel a nappaliban, ráadásul ha a fal és a kárpitos kanapé közé egy kisebb asztalt helyezünk el, kényelmi szempontból is hasznos lesz, ugyanis akár üdítőnket, de még műalkotásokat is pakolhatunk rá.

kárpitos bútor

  • Dekoráld a kanapé fölötti részt

A következő lépés a kanapé fölötti falfelület, hiszen a légies hatás így teret ad a kanapénk további hangsúlyozásához. Ezt elérhetjük egy falra akasztott képpel, de egy ódon tükör is remek kiegészítője lehet a lakásnak.

  • Adj új életet megkopott kárpitos szófádnak

Ha már minden figyelmet megkap a kanapénk, ne hanyagoljuk el annak állapotát sem. Elvégre nem azért hívtuk fel a figyelmet a kényelmes sarokra, hogy a vendégek arcát a szakadt és koszos kárpit látványa torzítsa el. Ilyenkor célszerű újrakárpitozni azt, ami azért is előnyös, mert ilyenkor újabb lehetőséget kapunk annak személyre szabására, lakásunk stílusához igazítására.

fehér kárpitos szófa

Posted in blog.