karácsonyi nappali

Karácsonyi hangulat otthonunkban

A Karácsony remek alkalom, hogy az év végeztével összegyűljön a család, igyekezvén kipihenni az év fáradalmait, felvenni a fonalat, kivel mi történt, és közös elfoglaltságot keresni a jövőre vonatkozóan. Ehhez viszont elengedhetetlen egy kényelmes nappali, ahol a dohányzóasztalt körbeülve mindenki figyelhet egy kicsit a másikra. A karácsonyi hangulat megteremtése már csak azért is előnyös, mert egy ilyen környezetben sokkal könnyebben elengedhetjük magunkat, érezhetjük az alkalom különlegességét. És hogy hogyan teremtsük meg otthonunkban ezt az atmoszférát? Mutatjuk.

  • Plédek és párnák

kárpitos bútor karácsony

Ha már említettük a gyülekezőt a nappaliban, miért ne tehetnénk kényelmessé, hogy mindenki tovább maradjon? Skandináv mintás párnák, mélyzöld vagy piros plédek, egy meleg takaró, és mindenki kényelmesen bekuckózhat a nappaliba, hogy hallgassa az igéző történeteket. Arról nem is beszélve, hogy ha vendéget fogadunk, sokkal szívesebben látottnak fogja érezni magát, ha elkényelmesedhet kárpitos kanapénkon.

  • Csempésszük be a kinti világot

Még ha kevés növény virágzik is ilyenkor, az örökzöldekből készült füzérek és karácsonyi koszorúk hamar ünnepi hangulatot varázsolnak nappalinkba. Ha van egy kandalló, amit feldíszíthetünk, azt pedig csak még nagyobb löketet ad a hangulatnak.

  • Megvilágítás

karácsonyi fény

Ilyenkor elengedhetetlenek a karácsonyi led füzérek. Idén az egyszerű, meleg fényű hangulatvilágítás a legnépszerűbb, de a hagyományos színes fénysorral is sok helyen találkozhatunk.

  • Figyeljünk az összhangra

Bár a karácsonyi díszítéssel könnyű túlzásba esni, igyekezzünk elkerülni a giccses hatást, jól válogassuk meg, hogy mi az, amire idén szükségünk van. Idén a fémes csillogás és a kék kap központi szerepet, de ha mégis inkább a hagyományos piros-zöld-fehér színek mellett maradnánk, akkor sem nyúlhatunk mellé.

  • Központi szerep

kárpitos bútor

Míg az egész nappalit fel lehet úgy díszíteni, hogy az ne legyen túl sok, könnyebb mértéket tartani, ha csak egy pontra fókuszáljuk a figyelmet. Öltöztessük fel kárpitos bútorunk ünnepi mintákkal, vagy a sarokban felállított karácsonyfát vegyük körül ajándékokkal.

Posted in blog.