bútor kárpitos

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kárpitot bútorunknak?

Egy jól megválasztott kárpit pillanatok alatt rivaldafénybe csalogathatja legkényelmesebb pihenéseink tárgyát, a kanapét. A legtöbb stílusirányzat meg is hálálja, ha a nappali középpontjának a kanapét és fotelt szánjuk, hiszen az rögtön barátságos, csalogató légkört teremt otthonunkban. De hogyan érdemes kiemelni kedvenc ülőalkalmatosságunk?

Megoldhatjuk akár úgy is, hogy méreteiben egy meglehetősen impozáns példányt vásárolunk, azonban ez csak azoknak elérhető választás, akik hasonlóan nagy alapterületű nappalival rendelkeznek. Ha kisebb helyünk van, akkor sem kell elkeseredni, egy kárpitos Budapesten ugyanis egyhamar segítségünkre siethet. Hasonló hatást érhetünk el ugyanis a kárpit megfelelő kiválasztásával is.

bútor kárpitos

Még ha elsősorban egy stílus megteremtése miatt gondolkodtunk el azon, hogy újrakárpitoztatjuk kanapénk, akkor se tévesszük szem elől a praktikusság szempontjait.

Vegyük figyelembe, hogy ki, és mennyiszer fogja használni, valamint azt is, hogy mennyi időnk lesz odafigyelni a kárpitos darabra, hiszen van, amit gyakran kell porszívóznunk, van, ami nehezebben viseli, ha nap éri, és van olyan is, ami egyáltalán nem gyerek és kisállat biztos megoldás számunkra. Érdemes ilyenkor elgondolkodni, hogy a mi életvitelünkhöz alkalmazkodva hogy fog kinézni az adott kárpit mondjuk öt év múlva.

bútor kárpitos

Következő lépés, hogy figyelmet szentelünk a kárpitos fotel vagy kanapé alakjának is. Ha például jellemzőek rá a görbe vonalak és lekerekített szélek, ne válasszunk mintás kárpitot, hiszen azzal nehéz úgy dolgozni, hogy mindenhol egységesen követhető legyen a minta. Emellett a nagyobb daraboknak jól áll, ha egy hangsúlyos színt kapnak, vagy neutrális kárpitot választva a kisebb darabok visznek a nappali hangulatába egy kis játékosságot egy erősebb színnel, vagy mintával.

bútor kárpitos

Ha még ezek után sem sikerül kiválasztani a boltban a megfelelő darabot, mert csak limitált mennyiségben nyújtanak kárpitválasztékot, könnyen megoldhatjuk, ha egy kárpitoshoz visszük, aki kényünkre-kedvünkre alakítja majd a megvásárolt bútordarabot.

Posted in blog.