Modern kárpitos bútorok

Eklektika a modern korban

Manapság egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az otthonunk teremtette hangulatnak, hiszen a home office, és a Netflix kísérte esték következtében eddig nem tapasztalt mértéket öltött az otthon töltött órák száma.

Minimal Kárpitos stílus

Akik inspirációt keresnének ahhoz, hogy új színt vigyenek a hétköznapjaikba, újjá varázsolják kissé megunt lakásukat, azoknak ajánljuk figyelmébe a futótűzként terjedő eklektikus stílusirányzatot. Morfológiailag az eklektika a görög ἐκλεκτικός (eklektikosz) szóra vezethető vissza, melynek szó szerinti jelentése a legjobb kiválasztása.

Ebből kifolyólag a stílusra jellemző, hogy nincs jól körülhatárolható szabályrendszere, különböző korok elemeit variálja oly módon, hogy sem rá jellemző anyagot sem színvilágot nem sajátít ki magának.

Ettől eltekintve persze vannak olyan irányelvek, melyeket célszerű betartani, ha el akarjuk kerülni a kaotikus végeredményt. Ezt például úgy is megtehetjük, hogy választunk egy domináns színt, ami megjelenik a lakástextileken és kárpitos bútorokon, majd ezen szín árnyalataival kezdünk játszadozni a tér többi elemein. Emellett a kontrasztok is nagy szerepet kapnak ebben a stílusban, legyen szó a sötét-világos, szögletes-lekerekített vagy fényes-matt ellentétekről.

Kárpitos bútorok

Ezen a vonalon megindulva remek alkalmat teremtünk arra, hogy leporoljuk, sőt, központi szerepet szánjunk a garázsvásárokon fellelt értékes ereklyéknek, vagy a nagymamától örökölt antik bútordaraboknak, amihez gyerekkorunk nosztalgiája miatt érzelmileg is kötődünk. Bár a kopott hatást keltő bútorok is hangulatosak tudnak lenni, érdemes fontolóra vennünk azok renoválását.

A bútorok újrakárpitozása a letisztult, minimalista irányzat kedvelőinek is megoldást jelenthet, hiszen egy egyszerű anyagot választva kanapénknak hangsúlyosabb szerepet szánhatunk a könnyebben variálható kiegészítőknek, mint a mögötte elterülő függönynek, vagy a díszpárnáknak.

 

Bárhogyan is dönt olvasónk, cégünk szolgáltatásait igénybe véve biztosan kihúzhatja magát, mikor vendégei kabátját lesegítve első útja a nappali ülőalkalmatosságához vezet.

Posted in blog.