Antik bútor

A restauráció művészete

Az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet kapott társadalmunkban az új és egyedi, legyen szó divatról, frizuráról, zenei ízlésről, vagy otthonunk stílusáról. Ha elegünk van a piacot elárasztó tömeggyártott, egyszerű bútorokból, vagy csak a Brontë nővérek romantikus regényein felnőve álmodoztunk mindig azokról a főleg fával tarkított szalonokról, melyben egyik antik szekrény érte a másikat, megoldásként tekinthetünk a korábbi korokból ránk maradt bútorokra. Ám lássuk be, akármennyire is megbecsülte előző tulajdonosa, az idő sajnos mindenre kíméletlenül rányomja bélyegét.

Akár a tavaszi nagytakarítás folyamán bukkantunk rá egy régen elfeledett kárpitos fotelre, akár egy garázsvásáron szerettünk bele egy megkopott, de stílusos szekrényre, a restaurálás tökéletes módja, hogy becsalogassuk otthonunkba az így megszerzett egyedi bútordarabot.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy kire is bízhatná rá az ember ezeket a nagy becsben tartott, értékes ereklyéket?

Cégünk több évtizedes szakértelemmel a háta mögött rendkívül értékes tapasztalatokat szerzett a restaurálás területén is. Különösen nagy figyelmet szentel annak, hogy semmilyen apró részlet ne vesszen el a restaurálás folyamán, garantálva ezzel, hogy teljes egykori fényében pompázzon minden antik bútordarab, legyen szó akár kisállat okozta sérülésekről, akár az időjárás viszontagságainak kitett bútorokról, akár igénybe vett kárpitos kanapéról.

Posted in blog.