kárpitos murphy ágy

A Murphy ágy, avagy praktikusság a 21. században

A 21. század számtalan olyan vívmánnyal állt már elő, mely a helytakarékosság jegyében öltött alakot. Egyik  videót éri a másik, melyben kreatív módon, látványosan hajtogatnak össze egy asztalt, székeket, vagy akár egy komplett emeletes ágyat. De mi a helyzet a méltatlanul elfeledett lehajtható ággyal?

Az 1900-as évek elején született meg William Lawrence Murphy – innen a név, Murphy ágy – forradalmi vívmánya, mely a hálószobát pillanatok alatt társalgóvá alakította, ahol már elfogadott volt vendégeket fogadni.

A túlnépesedés beindulásával az emberek is egyre kisebb helyekre szorultak vissza, egyre inkább fókuszba került a praktikusság kérdése, ha a lakás kialakítására került a sor. Nézzük, milyen előnyökkel és hátrányokkal bír az a bizonyos Murphy ágy.

Az áruk a többi ágyhoz képest nem kimondottan magas, azonban ha nem szeretnénk ülőalkalmatosság nélkül maradni, miután felhajtottuk az ágyat, érdemes kárpitos kanapéval együtt tervezett verzióját vásárolni, ami azonban jobban elrugaszkodik a megengedhető ár kategóriától.

Helytakarékosság szempontjából viszont nem lehet belekötni, mi több, annyira praktikus, hogy könnyen elnézzük kényelmesebb, kárpitos bútorral kiegészített verziójának is az ár fekvését, valamint azt, hogy pár perc előkészületet igényel, mire ágyba eshetünk egy hosszú nap után.

kárpitos murphy ágy

Ha van már esetleg kanapénk, mely könnyen alkalmazkodna egy ilyen ágyhoz, de stílusban mégsem passzol, egy megbízható kárpitos Budapesten csodákra képes!

Posted in blog.