Válassz kárpitozott ágyat

Miért válassz kárpitozott ágyat? Előnyök és karbantartás.

A piacon sokféle ágy megtalálható, a legkülönfélébb stílusokban. El kell azonban ismernünk, hogy a kárpitozott ágy még mindig hatalmas népszerűségnek örvend, bárki szívét ellopja. Miért? Mert elegáns „öltözékének” köszönhetően a kárpitos ágy a hálószoba sztárdarabja, amely az első olyan bútordarab, ami meghatározza a szoba összképét, megjelenését és kifinomult mivoltát. Lássuk a további okokat, amelyek miatt a kárpitos ágy a tökéletes választás.

Különféle színek és szövetek

Színek, szövetek és textúrák széles palettájából választhatsz. A kárpitos kiválasztása után a következő feladatod, hogy meghatározd a dizájnt. A világosabb árnyalat kiváló, ha a falak sötétebb színnel vannak lefestve, és fordítva. Ha szövetekről van szó, mindig válasz minőségi anyagokat, amelyek foltállóak és könnyen tisztíthatóak. Ezenkívül nem árt UV kezelni sem, ha az ágy az ablak közelében van.

Testreszabás és sokoldalúság

A fejtámla a mindenki által kedvelt stílustól függően kapcsokkal, gombokkal is kiegészíthető. Ily módon olyan stílusú ágy készíthető, amely tükrözi az ízlésedet. Ezt az ötletet követve a kárpitos további értéket adhat hozzá:

  • klasszikusbőr, szövet vagy bársony kárpitozás kiválasztásával,

  • modern – passzoló anyag segítségével,

  • csillogás – speciálisabb kárpitozás során, fémszálas anyaggal.

Fokozott kényelem

Kétségtelen, hogy a kárpitos szakma célja, hogy olyan kényelmet biztosítson, amely egyértelműen felülmúlja a hétköznapi ágyakat. Gondolj csak az olvasási és tévézési pillanatokra, amikor a gyakran kényelmetlen fejtámlának támaszkodsz. Ugyanez nem mondható el a kárpitozott fejtámláról, amelyben úgy tűnik, hogy elsüllyedsz. Itt kell megemlíteni a kárpitos tevékenység során keletkezett hangkomfortot is, amelyet csak a kárpitozott ágy képes nyújtani a magas, párnázott fejtámlának köszönhetően. Mindez hozzájárul egy csendesebb és kényelmesebb környezet kialakításához.

Posted in blog.