télies kárpitos bútor

Hogyan dekoráljuk nappalink a téli időszakra

Hagyd, hogy ünnepi hangulat melegsége fogadja vendégeidet a tél folyamán, varázsold mesebelivé egy jól kiválasztott pléddel, illatgyertyákkal, vagy egy formabontó kiegészítő hozzáadásával. Mutatjuk, hogy mi hogy csinálnánk.

Ünnepi színek

Elég lehet már egy megfelelő színt vagy mintát választani, hogy kárpitos bútorodnak is új életet adj. Az újrakárpitozás mára már egy megengedhető, egyszerű és gyors folyamat, melyben bárkinek szívesen segítünk. Kiindulásnak válogassunk az alábbi színek közül: mélykék, füstös szürke, erőteljes zöld, és föld ihlette barnák. A kárpitos bútorunk új anyagának bátran válasszunk erősebb anyagot, mint a bársony is.

Ünnepi textíliák

Az anyagok keverése, azok rétegelése sokat segíthet a meleg és kényelmes atmoszféra megteremtésében újabb dimenziókat teremtve nappalinkban. Ezt elérhetjük több pléd egymásra halmozásával, de akár díszpárnákkal is. Itt említenénk meg azt az apró trükköt is, hogy a függönyt sötételőre cserélve is jelentős különbségeket tapasztalhatunk.

Ünnepi megvilágítás

kárpitos bútor lámpával

Keressünk melegebb megvilágításokat, és jól válasszuk meg azt is, hova helyezzük a fényforrást. Rendkívül hangulatos tud lenni például egy olvasó kanapé mögött elhelyezett állólámpa.

Értékeljük az együtt töltött időt

kandalló

Ha van otthonunkban kandalló, ez az az időszak, mikor központi szerepben tündökölhet. Nem csak funkcióját tekintve praktikus, ha köré rendezzük a kárpitos ülőalkalmatosságokat, de hangulatvilágításként is remekel, így könnyebben átélhetjük az itt elmesélt történeteket.

Posted in blog.