A restauráció művészete

Az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet kapott társadalmunkban az új és egyedi, legyen szó divatról, frizuráról, zenei ízlésről, vagy otthonunk stílusáról. Ha elegünk van a piacot elárasztó tömeggyártott, egyszerű bútorokból, vagy csak a Brontë nővérek romantikus regényein felnőve álmodoztunk mindig azokról a főleg fával tarkított szalonokról, melyben egyik antik szekrény érte a másikat, megoldásként tekinthetünk a korábbi korokból ránk maradt bútorokra. Ám lássuk be, akármennyire is megbecsülte előző tulajdonosa, az idő sajnos mindenre kíméletlenül rányomja bélyegét.

Akár a tavaszi nagytakarítás folyamán bukkantunk rá egy régen elfeledett kárpitos fotelre, akár egy garázsvásáron szerettünk bele egy megkopott, de stílusos szekrényre, a restaurálás tökéletes módja, hogy becsalogassuk otthonunkba az így megszerzett egyedi bútordarabot.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy kire is bízhatná rá az ember ezeket a nagy becsben tartott, értékes ereklyéket?

Cégünk több évtizedes szakértelemmel a háta mögött rendkívül értékes tapasztalatokat szerzett a restaurálás területén is. Különösen nagy figyelmet szentel annak, hogy semmilyen apró részlet ne vesszen el a restaurálás folyamán, garantálva ezzel, hogy teljes egykori fényében pompázzon minden antik bútordarab, legyen szó akár kisállat okozta sérülésekről, akár az időjárás viszontagságainak kitett bútorokról, akár igénybe vett kárpitos kanapéról.