bohém stílus

A lakberendezés bohém rapszódiája

A bohém stílus az eklektikához hasonlóan igyekszik szakítani minden szabállyal, így nehéz meghatározni, hogyan lehet elérni a tökéletes bohém hangulatot otthonunkban. Leginkább az ember személyiségéhez igazodik, hiszen a berendezési tárgyak mindegy darabja egy történetet mesél el, ami a tulajdonos számára kedves emlékeket idéz fel.

boho stílus

Bár magát a stílust nehéz megfogni, nézzük, mikre figyeljünk, ha a bohém stílusú otthonnal szeretnénk büszkélkedni.

  • A boho stílus színes, hippis, vintage, szokatlan, szabályszegő, ahogy arra a nevéből kiindulva következtethetünk is. Bár nem lehet szabályokkal jól körülhatárolni, jellemző rá, hogy sok felületen visszaköszönnek a meleg, föld tónusok. Alapszínnek választhatunk mélybarnát, zöldet, szürkét, majd a kiegészítőkben megjelenhetnek az élénk kék és narancs árnyalatok.
  • A textúrák és minták variálása a legszórakoztatóbb része a bohém stílusnak. Ha egy részed szokatlannak talál egy fali képet, vagy egy kárpitos kanapé mintája szúr szemet, valószínűleg jó irányba indultál meg, bátran hazahozhatod a garázsvásáron kinézett, tarka kanapét.
  • Talán a legnagyobb ellentétje a minimalizmus, hiszen a boho stílus jellegzetessége, hogy rendkívül részletgazdag. Nincs olyan, hogy sok, ha kiegészítőkre kerül a sor, bátran halmozhatjuk akár egymásra is a plédeket és díszpárnákat is. Minél több, annál kényelmesebb!
  • A boho bútorok legtöbbször vintage megjelenéssel bírnak, így ritka esetben újonnan vásárolt a szekrény vagy dohányzóasztal. Ha esetleg már meglévő kanapénkra szeretnénk vintage „kabátot adni”, egy megbízható kárpitos Budapesten biztosan segít megoldani a problémát!
  • A lámpákat is új megvilágításba helyezi a bohém stílus, hiszen előszeretettel szakít a plafonról lógó lámpákkal, helyette lámpaállványok, lampionok vagy gyertyák borítják kellemes fénybe a szobát.
  • Talán az egyik legfontosabb elemei a növények. És abból jó sok! Lóghat felülről, lehet a földön hatalmas kaspókban, lehet sok kicsi egy rakáson, a lényeg, hogy legyen.

boho stílus

  • Az utolsó simítást a világ különböző pontjairól beszerzett ereklyék és kézzel készített tárgyak jelentik, amelyek záróakkordként pontot tesznek rapszódiánk végére.
Posted in blog.