télies kárpitos bútor

A felfrissítéstől a restaurálásig

Van, amikor az új stílushoz csak néhány egyszerű lépés kell. Nem is hinnénk, hogy egy új kárpit mennyit dobhat a belső megjelenésen. A kárpitos, egy ősi szakma, amely folyamatosan fejlődött, hogy lépést tartson, a kor divatjával. Cégünk a kárpitos mesterség sok száz éves fortélyait is ismeri, hiszen, családi vállalkozásként, a tudás apáról-fiúra szállt. Megtartva a kárpitos szakma évszázadokra visszanyúló hagyományait, mi is haladunk a korral, kárpitos vállalkozásunkba beengedtük a mai modern technológiát is a szemet gyönyörködtető végeredmény érdekében.

Több munkafolyamatból áll

A kárpitos szakma több munkafolyamatot magába foglal. Ha éppen csak megkopott a bútorszövet, akkor elég kicserélni, ha azonban régebbi a bútor, akkor kell bevetni a kárpitos szakma mesterfogásait. Először a bútorról a kárpitos lebontja a meglévő kárpitot a vázig, majd a statikai megerősítés következik, ezután a hevederezés ami megadja a stabil, és erős alapot, a rugózat számára. Ezután jön a tömőanyag elhelyezése, és csak ezután teszi rá a kárpitos az új bútorszövetet a bútorra, amely a végleges külső megjelenést adja.

Minden bútort újjávarázsolunk

Régi bútorokon sokszor díszítés is található, például díszszög vagy zsinór. Ezért a kárpitos eszköztárában, a mélyfűzésnek is jelen kell lenni, amely nagyon elegáns látványos, mintát kölcsönöz a bútoroknak. Kezeink alatt a régi asztalok, székek, kanapék, fotelek, ülőgarnitúrák életre kelnek, és pompás megjelenésükkel, örömet okoznak használóiknak.

Posted in blog.